Multifunktionell vattenpark för rening av avloppsvatten i Smedjebacken

WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, kort kallat WBAB, bygger en vattenpark i anslutning till Bylandets reningsverk i Smedjebacken. Målet med den nya vattenparken är att den ska fungera som ett extra reningssteg för redan renat avloppsvatten. Genom ett system av dammar kommer vattenparken att fånga upp näringsämnen, tungmetaller och medicinrester innan vattnet rinner vidare ut i sjön Norra Barken.

Vattenparken blir också ett rekreationsområde, med gångstråk, bänkar och fågeltorn. Parken kommer att fungera som demonstrationsobjekt för kommuner och andra som vill genomföra liknande projekt. För skolor och allmänheten kommer parken att erbjuda möjlighet att lära sig mer om vatten och miljö.

Multifunktionella vattenparker byggs även i Uppsala och Västerås inom ramen för Rich Waters. Det gemensamma arbetet bidrar till ökad kunskap, utbyte av erfarenheter och samverkan i de olika faserna när vattenparkerna anläggs.Relaterade projekt

Ytterligare två multifunktionella vattenparker byggs inom Rich Waters:

Multifunktionell vattenpark i Uppsala

Multifunktionell vattenpark i Västerås


Medverkande parter

WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB 

Kontaktperson

Martina Andersson, WBAB

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.