Lokalt vattenkansli – ett stöd i åtgärdssamordningen

En man står och pratar med en grupp människor vid ett vattendrag på en åker.

Ett framgångsrikt sätt att få fart på arbetet med åtgärder för bättre vatten är att starta ett lokalt vattenkansli för åtgärdssamordning. Det har Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund och länsstyrelsen i Södermanland gjort i Kiladalen. Arbetet bygger på ett underifrånperspektiv och därmed ett starkt lokalt engagemang från lantbrukare och markägare. Här delar de med sig av sina lärdomar och tankar från arbetet.

Följ med till Kiladalen!

I en serie filmer får du följa med medarbetare från länsstyrelsen i Sörmland och Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund när de besöker några av de markägare och lantbrukare som har engagerat sig i åtgärdsarbetet i Kiladalen.

Filminarium om Kiladalen

Åtta tips om kommunikation

– Fungerar inte kommunikationen mellan berörda parter blir det inte heller några åtgärder. Inga nya initiativ kommer till och det blir ingen samverkan överhuvudtaget i bygden. Att ha ett underifrånperspektiv i sin åtgärdssamordning är ett måste, säger Anneli Carlén, Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund.

Annelis åtta tips om kommunikation och samverkan

Karta: Full fart i Kiladalen

Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund har tagit fram en karta med information om de åtgärder som hittills har gjorts i Kiladalen.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.