Kommunal vattenplanering

När du tänker på vattenarbetet i din kommun – ser du en tydlig målsättning med ert vattenarbete? Har ni en effektiv organisation? Strategisk vattenplanering handlar om att balansera olika intressen och krav, och om att få planeringen att fungera nu och på längre sikt. Det handlar om att skapa ett sammanhållet arbetssätt för kommunens vattenfrågor och beslutsunderlag för skydd, utveckling och nyttjande kommunens vatten nu och i framtiden. En effektivare styrning mot ett gemensamt mål.

Inom LIFE IP Rich Waters finns flera resultat inom just området strategisk vattenplanering som du som arbetar med vattenfrågor på någon av landets kommuner kan dra nytta av! 

Johan Axnér i blå täckjacka står vid ett vattendrag.

Enköpings kommuns dagvattenplan

”Starten på ett långsiktigt och strukturerat arbete för en hållbar dagvattenhantering i Enköpings kommun.” Så beskrivs den dagvattenplan som antogs av kommunfullmäktige i kommunen i

Här hittar du fler lärdomar och resultat om vattenplanering

Sedan projektet LIFE IP Rich Waters startade 2017 har vi berättat om våra resultat genom flera olika typer av inspirationsdagar, digitala samtal, webbinarier och konferenser.  Under åren har vi gästats av personer som arbetar med vattenplanering på olika sätt, och som har delat med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Bläddra bland alla våra artiklar om lärdomar och resultat om vattenplanering

Fyra kommunpolitiker med vatten som sin hjärtefråga

Vilka olika värden skapas i en kommun när man satsar på vattenmiljön? I den här filmen reflekterar fyra politiker över de stora utmaningar som deras kommuner står inför och varför vattenfrågan är så central för framtiden. Medverkande: Sture Johansson, Sala kommun, Tomas Rådkvist, Enköpings kommun, Carin Lidman, Västerås stad och Johan Söderberg, Katrineholms kommun.

Se filmen på Youtube!