Webbinarium: Miljöstöd för jord- och skogsbruket

bäck som rinner genom ett gräsbevuxet område. Träden i bakgrunden är gula.

Välkommen till ett webbinarium om miljöstöd för jord- och skogsbruket!

Vattnet söker sin väg växelvis genom skogs- och jordbruksmarker. Dess kvalitet och rörelse påverkas av hur marken brukas idag men även hur den har använts tidigare.

Webbinariet är ett försök att öka samarbetet kring olika projekt, myndigheter och verksamheter för att få ”spaden i backen” när det gäller åtgärder för våtmarker och vattendrag. Vi vill titta på hela landskapet: Var gör åtgärder mest nytta i förhållande till insats? Hur gynnar insatser i skogsmarken vattenbalansen för jordbruket och vice versa? Vilka olika stöd finns och hur söker man?

Träffen arrangeras av LIFE IP Rich Waters och GRIP on LIFE. Den vänder sig till handläggare på Skogsstyrelsen och Länsstyrelserna som arbetar med miljöstöd, till LEVA-samordnare och till vattenorganisationer som arbetar i nära dialog med markägare.

Anmälan

Anmäl dig här, senast den 23 mars: Länk till anmälningsformulär (Webropol)

Vi skickar sedan ut en länk till mötet till alla som anmält sig.

Program

08:30Välkomna
08:40Skogsstyrelsen stöd, Natur- och kulturmiljövårdsåtgärder i skogen (Nokås) och Skogens miljövärden. Vad, vem och hur söker man?
09:15Regeringens satsning på återvätning: vad handlar det om?
09:30Fika/bensträckare
09:45Länsstyrelsens stöd, Miljöinvestering inom Landsbygdsprogrammet, Greppa Näringen, LOVA, LONA. Vad, vem och hur söker man?
10:10Havs- och vattenmyndighetens webbinformation om bidrag för vattenåtgärder.
10:20Vattenvårdsförbund: roll och verksamhet
10:30Slut – men vi rekommendera att alla deltagare hoppar in i möteslänken till de län där man tycker sig höra hemma och byter kontaktuppgifter med varandra.

Varmt välkommen!

               

               

               

                L

                               

Datum

mar 25 2021
Expired!

Tid

08:30 - 10:30

Plats

Online