Konferens: PFAS i Mälaren – hur säkerställer vi god vattenkvalitet

LIFE IP Rich Waters och Mälarens vattenvårdsförbund bjuder in till en heldag där PFAS står i fokus.

PFAS-ämnen är ett allt växande problem i vår miljö och mätningar från Mälarens avrinningsområde visar att de högflourerade kemikalierna förekommer både i vatten, sediment och fisk. Idag finns endast ett fåtal etablerade metoder för att åtgärda och rena mark- och grundvattenområden förorenade med PFAS, och det mest effektiva sättet att hindra spridningen är att spåra utsläppskällor och åtgärda pågående tillförsel.

För att utbyta erfarenheter och kunskap anordnar vi en inspirationsdag där vi tillsammans målar upp en bild av hur spridningen av PFAS ser ut i Mälarens avrinningsområde. Som deltagare kommer du att få ta del av källspårningsmaterial och höra om de senaste reningsmetoderna. Under eftermiddagen genomförs även en workshop för att diskutera en gemensam väg framåt. Detaljerat program kommer senare.

Registrering från kl. 08:30. Start kl. 09:00 och vi avslutar senast kl. 15:15

Målgrupp

Konferensen riktar sig framför allt till kommunala tjänstepersoner, handläggare på länsstyrelser, dricksvattenproducenter, forskare, politiker och andra som är intresserade av miljögifter och vill lära sig mer om PFAS.

Anmälan

Du anmäler dig via följande anmälningsformulär, senast den 5 oktober.

Antalet platser är begränsade till 70. Det är inte möjligt att delta digitalt. Mötet är kostnadsfritt och vi bjuder på fika och lunch.

Mejla eventuella allergier eller specialkost till Linda Röjning på linda.rojning@lansstyrelsen.se.

Frågor

​Har du frågor om konferensen? Kontakta Linda Röjning på Mälarens vattenvårdsförbund: linda.rojning@lansstyrelsen.se.

Datum

okt 21 2022

Tid

08:30 - 15:00

Plats

Sjöfartshuset, Skeppsbron 10, Stockholm - lokal Strömsalongen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.