Filmvisning: Fritt fram i Gisslarboån

Flygbild över en å, omgiven av grönska. I vattnet ligger stora stenblock. Text i bild: Fritt fram i Gisslarboån, En film om ett dammrivningsprojekt i Gisslarbo.

Gisslarbo har en flera hundra år gammal industrihistoria, där ån har spelat en viktig roll för kraftproduktion till olika verksamheter. Under 2019-2020 revs två äldre dammar i Gisslarboån för att öppna upp fria vandringsvägar för fisk.

Filmen Fritt fram i Gisslarboån följer projektet och beskriver hur man arbetat för att bevara intressanta och vackra kulturmiljöer och samtidigt återställa naturvärden. I filmen intervjuas markägare, närboende och andra som berörts av projektet.

På tisdag 2 november, kl 18 premiärvisar vi filmen i Kolsva bibliotek. Det blir även ett samtal med några av deltagarna i projektet. Filmen kommer att finnas tillgänglig på vår YouTubekanal från och med 3 november.

Filmen har gjorts inom ramen för LIFE IP Rich Waters. Projektet Fritt fram i Gisslarboån genomfördes av Sportfiskarna och Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Datum

nov 02 2021
Expired!

Tid

18:00 - 19:00

Plats

Kolsva bibliotek

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.