Filmvisning: Fritt fram i Gisslarboån

Flygbild över en å, omgiven av grönska. I vattnet ligger stora stenblock. Text i bild: Fritt fram i Gisslarboån, En film om ett dammrivningsprojekt i Gisslarbo.

Gisslarbo har en flera hundra år gammal industrihistoria, där ån har spelat en viktig roll för kraftproduktion till olika verksamheter. Under 2019-2020 revs två äldre dammar i Gisslarboån för att öppna upp fria vandringsvägar för fisk.

Filmen Fritt fram i Gisslarboån följer projektet och beskriver hur man arbetat för att bevara intressanta och vackra kulturmiljöer och samtidigt återställa naturvärden. I filmen intervjuas markägare, närboende och andra som berörts av projektet.

På tisdag 2 november, kl 18 premiärvisar vi filmen i Kolsva bibliotek. Det blir även ett samtal med några av deltagarna i projektet. Filmen kommer att finnas tillgänglig på vår YouTubekanal från och med 3 november.

Filmen har gjorts inom ramen för LIFE IP Rich Waters. Projektet Fritt fram i Gisslarboån genomfördes av Sportfiskarna och Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Datum

nov 02 2021
Expired!

Tid

18:00 - 19:00

Plats

Kolsva bibliotek