Fältdag om kulturmiljöer i vatten

Följ med oss ut på en fältdag om kulturmiljöer i vatten! Projektet LIFE IP Rich Waters fortsätter med sina uppskattade fältvandringar och denna gång besöker vi Köping och Hallstahammar. Vi tittar på genomförda och planerade åtgärder vid vandringshinder och diskuterar olika aspekter av dessa.

Syftet med dagen är att öka kunskapen om, och förståelsen för, hur vi på bästa sätt kan kombinera åtgärder för en bättre vatten- och naturmiljö och samtidigt bevara de värdefulla kulturmiljöer som berörs av åtgärden. Tanken är att höja kunskapsnivån om lösningar till nytta för båda intressena.

Medverkar gör representanter från Länsstyrelsen i Västmanland och Södermanland samt LIFE IP Rich Waters.

Anmälan

Sista dag för anmälan var den 12 september.

Vi kommer att få fika och lunch under dagen. Maten vi får är lunchbuffé med vegetariskt alternativ på Köpings golfklubb. Mejla Mia Sklenar, Länsstyrelsen Södermanland, om du har någon allergi eller andra önskemål om specialkost: mia.sklenar@lansstyrelsen.se

Plats

Köping och Hallstahammar, Västmanland. Platserna vi besöker är Gisslarbo, Korslöt, och några platser i Hallstahammars tätort.

Målgrupp

Handläggare på länsstyrelserna inom vattenverksamhet, kulturmiljö, vattenförvaltning och fiskeri samt övriga intresserade i till exempel kommuner och andra organisationer.

Övrigt

Buss avgår från baksidan av Nyköping stadshus, korsningen Västra Kvarngatan/Slottgatan 06:30 och från Västerås station 08:30. Åter 16:00 i Västerås och 18:00 i Nyköping. Välj den avgångsplats som ni önskar.
Vi kommer att titta på elkraftdammar och dammar för andra ändamål. Ni som anmäler er kommer att få en e-post med mer information om vilka platser och typ av miljöer vi kommer att besöka.

Kontakt

Hör av dig till Mia Sklenar eller Jonas Berglind, LIFE IP Rich Waters, om du har frågor eller funderingar. Och sprid gärna detta vidare till de som du tror är intresserade av att delta.

Skicka e-post till Mia Sklenar

Skicka e-post till Jonas Berglind

Datum

sep 19 2023
Expired!

Tid

08:30 - 16:00