Fältdag om kulturmiljöer i vatten

Välkommen på vår andra fältdag med fokus på kulturmiljöer i vatten!

Vi följer nu upp den uppskattade fältdagen som vi arrangerade i juni med ytterligare en dag på temat kulturmiljöer i vatten. Den här gången besöker vi två platser i Eskilstuna kommun:

  • Torshälla stad, en stadsmiljö med inslag från medeltiden där kanaler, kraftverk, sluss samt äldre och moderna industrimiljöer är bevarade.
  • Skogstorp, som bjuder på mycket av Eskilstunas industrihistoria i ett brett perspektiv med komplicerade vattenflöden i ett välbesökt friluftsområde.

Syftet är att öka kunskapen om, och förståelsen för, hur vi på bästa sätt kan arbeta för att bevara och framhäva värdefulla kulturmiljöer och samtidigt få till åtgärder för en bättre vatten- och naturmiljö.

Fältdagen genomförs inom LIFE IP Rich Waters i samarbete med Länsstyrelsen i Södermanlands län. Medverkar gör Anna Ulfhielm, arkeolog på Almunga AB som har utvärderat kulturmiljöer i Södermanland. Anna kommer berätta om platserna och om de avvägningar som behöver göras när åtgärder för vatten ska genomföras.

Datum och tid

Onsdag 28 september, mellan klockan 09:00-15:00. Buss avgår från Eskilstuna centralstation 09:00 och vi är tillbaka till Eskilstuna centralstation senast 15:00.

Plats

Samling vid Eskilstuna Centralstation där vi har en buss som avgår 09:00. Bussen är dock bokad från Västerås för de som vill åka med därifrån runt 08:00. Meddela Jonas Berglind, jonas.berglind@lansstyrelsen.se om du vill åka med bussen från Västerås.

Första platsen vi besöker efter Eskilstuna Centralstation är Torshälla där de som vill åka med egen bil kan ansluta senast 09:30. Exakt plats meddelas via mail i god tid innan.

Fika och lunch

Vi bjuder på kaffe och macka vid Torshälla samt lunch och kaffe på maten vid lämpligt ställe. Anmäl eventuella kostönskemål/allergier via mail till Jonas Berglind, jonas.berglind@lansstyrelsen.se. I Torshälla ges det även möjlighet att besöka Stens Choklad.

Målgrupp

Handläggare på länsstyrelser inom kulturmiljö, vattenverksamhet, vattenförvaltning och fiskeri. Handläggare på kommuner med funktioner och intressen inom samma områden samt övriga intresserade i andra organisationer.

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 21 september.

Datum

sep 28 2022
Expired!

Tid

09:00 - 15:00

Plats

Eskilstuna kommun