Digitalt samtal: Samverka mellan kommuner – praktiska lärdomar

Vi gästas denna gång av Jonas Riedel som är ordförande i både Oxunda och Edsvikens vattensamverkan samt politiker i Sollentuna kommun, och Towe Holmborn, vattensamordnare i Sollentuna kommun och samordnare för Oxunda och Edsvikens vattensamverkan.

Vi pratar om hur de medverkande kommunerna samordnar sig – var börjar man, hur gör man med finansiering? Vilka vinster och utmaningar finns i samarbetet mellan flera olika kommuner? Hur viktigt är det att politiker engagerar sig i vattensamverkan? Vi välkomnar dina frågor eller egna reflektioner under samtalet!

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 20 januari.

Om våra digitala samtal kring vattenplanering

LIFE IP Rich Waters testar att arrangera en serie webbinarier och digitala samtal om vattenplanering. Det är så mycket bra som händer och det finns så många lärdomar att dela mellan oss på länsstyrelser och kommuner. Vi vill gärna sprida goda exempel från kommunal och regional vattenplanering, säger projektledare Jenny Enberg, Länsstyrelsen i Stockholm.

Webbinarierna är cirka en timme långa. Vi bjuder in gäster som berättar om hur de arbetar med olika aspekter av vattenplanering och vi diskuterar lärdomar (och fallgropar) som vi lärt oss på vägen. Deltagare får ställa frågor och så klart dela sina erfarenheter också. Våra möten spelas inte in och de är kostnadsfria. Om ni är många som deltar och upplägget fungerar bra, fortsätter vi under våren 2022 också. Kom gärna med förslag på teman! Anmäl dig gärna redan nu så att vi ser vilka yrkesgrupper som kommer. På så vis kan vi anpassa samtalet efter er. Varmt välkomna!

Läs artiklar från våra tidigare samtal

Datum

jan 24 2022
Expired!

Tid

12:00 - 13:00

Plats

Online