Webbinarier och digitala samtal om vattenplanering

Under perioden juni till december 2021 håller LIFE IP Rich Waters webbinarier och digitala samtal om vattenplanering.

– Det är så mycket bra som händer och det finns så många lärdomar att dela mellan oss på länsstyrelser och kommuner. Vi vill gärna sprida goda exempel från kommunal och regional vattenplanering, säger projektledaren Jenny Enberg på länsstyrelsen i Stockholm.

Webbinarierna kommer att vara ungefär en timme långa och hållas under lunchtid. Tanken är att det ska vara informella möten där de som är intresserade av ämnet kan gå in och lyssna.

– Olika aktörer kommer att dela med sig av sina erfarenheter, antingen genom föredrag eller samtal. Vi tar inga minnesanteckningar och vi spelar inte in något. Såklart ska det finnas möjlighet att delta i samtalet med frågor och inspel. Jag tycker det känns spännande att testa den här typen av möten där många ges möjlighet att delta, säger Jenny Enberg.

Anmäl dig till de digitala samtalen

Serien startar den 16 juni klockan 12.00-13.00 med tema Hur fick vi politiskt stöd för vårt vattenarbete? Jenny Herbertsson, projektledare på Katrineholms kommun och Johan Axnér, vattenstrateg på Enköpings kommun berättar om hur de arbetar och hur de fått utrymme för vattenfrågor på den politiska dagordningen. Anmäl dig till det digitala samtalet den 16 juni.

Efter sommaruppehållet fortsätter serien den 8 september med temat Dagvatten – en fråga för alla? Vi får bland annat digitalt besök av Andreas Jacobs från Täby kommun och pratar bland annat om hur de arbetar med dagvattenfrågorna och om att bygga kunskap bland kollegor i kommunen. Anmäl dig till det digitala samtalet den 8 september.

Den 7 oktober är temat Prata ihop sig – om samverkan med de som är experter och de som inte är det. Hur kan man prata vatten med de som inte är ”vattennördar”? Hur lyckas man som LEVA-samordnare? Vi får digitalt besök av Anneli Carlén, verksamhetsledare och Jenny Jochnick, vattenstrategisk rådgivare från Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund med exempel från deras vardag. Anmäl dig här till det digitala samtalet den 7 oktober.

Den 21 oktober handlar det om Leda och planera – lärdomar från olika projekt. Vi får digitalt besök av Maria Azzopardi, projektledare på miljöförvaltningen, Stockholm stad och Towe Holmborn, vattensamordnare på Sollentuna kommun. Tillsammans diskuterar vi lärdomar från arbete i olika typer av projekt, små och stora. Sonja Råberg, Länsstyrelsen i Stockholm ger oss några tips inför bidragsansökningar till LOVA. Anmäl dig här till det digitala samtalet den 21 oktober.

Planering pågår och mer information kommer i höst. Håll utkik här på www.richwaters.se och www.vattenplanering.se!


Läs mer

Våra projekt: Stöd till kommunal vattenplanering

Kalender – utlysningar och evenemang

www.vattenplanering.se