Nya kontakter och ny kunskap tack vare Rich Waters inspirationsdagar

”För att lyckas med sitt vattenarbete behöver man ofta hitta en vattenkompis”. Det menar Anneli Carlén från Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund. Hon var en av talarna på LIFE IP Rich Waters inspirationsdagar 16-17 november. Ett av målen med konferensen var att underlätta för deltagarna att knyta nya kontakter. Och nog var det flera som hittade en ny vattenkompis under de två dagarna, som var fyllda av möten, samtal och föreläsningar.

Det andra målet med inspirationsdagarna var att med hjälp av LIFE IP Rich Waters resultat bidra till en bättre vattenplanering på kommunal nivå. Inspirationsdagarna följde de sex steg (motivera, organisera, kartlägga, prioritera, genomföra, följa upp) som finns i den handbok för strategisk kommunal vattenplanering som tagits fram inom projektet. Jenny Enberg, projektledare för handboken, är nöjd med konferensen.

– Vi märker att det finns ett stort behov av att träffas och ta del av varandras erfarenheter och kunskap. Med den här konferensen har vi bara gett ett axplock av alla de intressanta resultat som börjar komma från LIFE IP Rich Waters olika delprojekt. Under de kommande två åren kommer vi att arrangera många fler, liknande träffar!

Kristina Johansson, moderator vid inspirationsdagarna.

Det här är första gången som Rich Waters presenterar sina resultat i den här omfattningen. 17 delprojekt var med och berättade om sitt arbete och vad de kommit fram till. Bland deltagarna fanns representanter främst från kommuner men också från länsstyrelser, vattenvårdsförbund, myndigheter, vattenråd, intresseorganisationer och universitet. Förutom de omkring 60 deltagare som var med på plats på World Trade Center i Stockholm, deltog drygt 150 personer via konferensens livestream.

Kristina Johansson, som till vardags jobbar med projektutveckling och tematisk samordning inom Rich Waters, var moderator för dagarna.

– Det är så roligt att se det stora engagemang som finns för vattenfrågorna och att så många tog chansen att ställa frågor till våra talare. Jag har själv lärt mig jättemycket av presentationerna och samtalen under de här två dagarna!

Ta del av inspirationsdagarna i efterhand!

Du som missade våra inspirationsdagar kan ta del av inspelningarna på Youtube. Klippen ligger kvar till och med 1 december 2021. Här är programmet i sin helhet

Inspelning, dag 1, 16 november 2021: https://youtu.be/lTjCpjp8Ozg

Inspelning, dag 2, 17 november 2021: https://youtu.be/-Cu3ebtbMRA

Vill du fortsätta hålla kontakten och ta del av nyheter från LIFE IP Rich Waters? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Bilder från våra inspirationsdagar

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.