Lärdomar och resultat – ny webbinarieserie från Rich Waters

LIFE IP Rich Waters avslutas under 2024 och är därmed inne i sin slutfas. Som en del i detta bjuder projektet in till en ny serie med ett tiotal webbinarier där flera av delprojekten presenterar sitt slutresultat. Webbinarierna är en timme långa och handlar om allt från kommunala vattenplaner till reduktionsfiske.

Det första tillfället är den 31 januari då Sollentuna kommun och Enköpings kommun delar med sig av sina lärdomar och resultat från arbetet med att ta fram kommunala vattenplaner. Lite längre fram i vår erbjuds tillfällen om bland annat multifiunktionella vattenparker, sensorer visar dynamiken mellan provtagningar, reduktionsfiske i Hjälmaren och hur en salixodling kan rensa bort miljögifter.

Ta chansen och var med och lyssna, ställ frågor och lär dig mer om just det område som du är intresserad av!

Anmäl dig till det första webbinariet: Att ta fram en kommunal vattenplan

Flera arrangemang på gång

– Förutom den här webbinarieserien erbjuder vi flera tillfällen där alla fina resultat som vi har i projektet presenteras. Vi kommer bland annat ha en heldags konferens med fokus på hållbar dagvattenhantering och miljökvalitetsnormer för vatten. Under våren arrangerar vi inspirationsdagar om både miljögifter och fria vandringsvägar för fisk, berättar Rosita Ericsson, kommunikatör inom LIFE IP Rich Waters.

Håll utkik i vår kalender som uppdateras allteftersom!