Föreläsning med naturfotograf Johan Hammar – Nyköping

Efter snart sju års arbete med att förbättra vattenmiljön i vårt område går EU-projektet LIFE IP Rich Waters mot sitt slut. För att ge exempel på resultat från de sju åren och sprida information om våra gemensamma vatten presenterar projektet en fotoutställning med bilder av naturfotograf Johan Hammar. Genom utställningen ges exempel på hur vi tillsammans kan tackla några av de allvarligaste miljöproblemen som påverkar våra vattens kvalitet och livskraft.

Fotoutställningen Krafttag för bättre vatten finns på Stadsbron i Nyköping under perioden 6 april – 1 maj 2024.

Den 8 april håller naturfotograf Johan Hammar en föreläsning om sitt uppdrag att fotografera Rich Waters resultat och om vattnets värde.

– Jag kommer att berätta mer om arbetet med att fotografera för Rich Waters men också försöka sätta in åtgärderna i ett större perspektiv med bilder och berättelser från hela landet, både från våra sötvatten och hav. Det hänger ju ihop, förklarar Johan.

Föreläsningen är kostnadsfri!

Program

Klockan 16.00: Olrogsalen öppnar med mingel. Vi bjuder på tilltugg och dryck.

OBS: Olrogsalens entré är inte via Culturums stora entréhall. Från huvudentrén fortsätter du gångväg mellan Culturum och Kyrkans hus.

Klockan 16.30: Mia Sklenar, Länsstyrelsen Södermanland, hälsar välkommen. Johan Hammar berättar om arbetet med att fotografera för Rich Waters och sätter in åtgärderna i ett större perspektiv med bilder och berättelser från hela landet.

Klockan 17.20: Gemensam promenad till Stadsbron

Klockan 17.30: Invigning av utställningen med bandklippning och fri tid att prata med fotografen samt se utställningen.

Arrangörer

Länsstyrelsen i Södermanland, Nyköpings kommun och Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund.

Datum

apr 08 2024
Expired!

Tid

16:00 - 18:00

Plats

Olrogsalen, Culturum. Hospitalsgatan 4, Nyköping